€20

voor 5 - 24 uur parkeren

gewijzigde aanrijroute.
Enkel bereikbaar
via Prins
Hendrikkade

Oosterdoksstraat 150
1011 DK Amsterdam
020 420 33 81

Route

Bereikbaarheid Amsterdam tijdens Koningsdag

Koningsdag komt er weer aan. Zaterdag 27 april 2019 kleurt Amsterdam weer oranje. Vanwege de verwachte drukte zal de stad nog maar zeer beperkt bereikbaar zijn met de auto. Ben je nog aan het bekijken hoe je op deze nationale feestdag naar Amsterdam wil komen? Parkeer de auto vroeg (voor 07:00 uur) of maak gebruik van het openbaar vervoer.

Koningsdagfeesten in Amsterdam

Amsterdam organiseert op 27 april drie officiële Koningsdagfestivals. Bezoek bijvoorbeeld Loveland van Oranje 2019. Dit festival vindt plaats in het Meerpark in Amsterdam Oost en kaarten zijn verkrijgbaar vanaf €38 euro. Verwacht hier de lekkerste beats en beste dancemuziek.

Op zoek naar een ander festival met dance, electric, urban en hardstyle? Ga dan met je voetjes van de vloer bij het Kingsland Festival. Dit festival vindt niet alleen plaats in Amsterdam maar bijvoorbeeld ook in Den Bosch, Twente en Rotterdam. Je vindt meerdere podia bij het Kingsland Festival die zowel binnen als buiten zijn.

Het derde officiële Koningsdagfestival van Amsterdam is het Urban Music Festival Kingsday. Dit festival vind je op het stadspodium van Amsterdam en ook hier zorgen verschillende dj’s ervoor dat jij een fantastische Koningsdag beleeft.

Meer weten over de Koningsdag festivals in Amsterdam.

Vrijmarkt Amsterdam en varen over de grachten

Koningsdag is ook dé dag om over gezellige rommelmarkten te struinen en de aangeboden spulletjes te bekijken. De Vrijmarkt in Amsterdam is een van de grootste en bekendste van het land. De echte vroege vogels kunnen hier hun hart ophalen. De markt opent al om 06:00 uur en is te bezoeken tot 20:00 uur. In het Vondelpark wordt er op Koningsdag een speciale rommelmarkt voor kinderen georganiseerd. Hier mogen kinderen tot 16 jaar hun spullen verkopen of hun kunsten vertonen.

Wil je liever het feest vieren op het water? Boek dan een tocht met de boten van KIN en vaar gedurende 90 minuten over de grachten. Vanaf de boot heb je een fantastisch uitzicht over de kades waar overal kraampjes staan en livemuziek gespeeld wordt. Een kaartje kost €49,50 per persoon. Drankjes zijn bij deze prijs inbegrepen zodat er niets ontbreekt aan een spetterende Koningsdag.

Meer informatie over de Koningsdag rondvaarten van KIN.

Bereikbaarheid en vervoer tijdens Koningsdag in Amsterdam

Tussen 07:00 uur en 23:30 uur is het niet mogelijk om binnen te rijden bij Parking Centrum Oosterdok. Verkeer wordt gedurende deze tijd uit de stad geweerd. We zijn nog wel bereikbaar voor pashouders. Staat de auto voor die tijd al in Parking Centrum Oosterdok. Geen probleem. Uitrijden blijft wel gewoon mogelijk. Kom daarom vroeg of maak gebruik van het openbaar vervoer. Op de website van de NS blijf je op de hoogte van de actuele vertrektijden. De trams en bussen zullen tijdens Koningsdag omgeleid worden. Kijk voor meer informatie hierover op de website van iAmsterdam. Kom je naar een van de Koningsnachtfeesten? Maak dan gebruik van ons voordelige Night Time Tarief! Tussen 21:00 en 06:00 betaal je maar 1 per 10 minuten, ongeacht hoe laat je binnen rijdt.

Meer informatie over onze voordelige parkeertarieven vind je hier.