€20

voor 5 - 24 uur parkeren

gewijzigde aanrijroute.
Enkel bereikbaar
via Prins
Hendrikkade

Oosterdoksstraat 150
1011 DK Amsterdam
020 420 33 81

Route

Open Toren Dag in Amsterdam

Op 23 maart 2019 is het Open Toren Dag in Amsterdam. Op deze dag openen zowel historische als hedendaagse torens in Amsterdam hun deuren voor het publiek. Kom je met de auto naar Amsterdam? Goedkoop parkeren in het centrum doe je bij Parking Centrum Oosterdok.

Het beste uitzicht van Amsterdam tijdens de Open Toren Dag

Pak je verrekijker in en kom naar de Nederlandse hoofdstad tijdens de zevende editie van de Open Toren Dag. Het publiek is welkom van 10:00 uur tot 16:00 uur. Er doen 21 iconische torens in de stad mee. Dit zijn zowel hedendaagse als historische torens, zoals de toren van de Bijenkorf en de 21 verdiepingen tellende toren van hotel QO in het Amstelkwartier.

De dag wordt feestelijk geopend met een concert van de carillons van Koninklijk Paleis Amsterdam, de Zuidertoren en de Oudekerkstoren. Bij deze laatste toren wordt de dag om 16:00 uur traditioneel afgesloten door beiaardier Gideon Bodden. De gehele dag worden er rond de deelnemende torens allerlei activiteiten georganiseerd, zoals wandelingen langs de torens, muziekoptredens en een foto- en videowedstrijd.

Omdat er maar een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd toegelaten wordt tot de torens, is aanmelding vooraf vereist. Deze aanmelding start op 10 maart om 10:00 uur. Let er daarnaast op dat voor sommige torens afwijkende openingstijden kunnen gelden.

Meer weten over de Open Toren Dag? Bekijk hier de officiële website.

Foto- en filmwedstrijd

Als je écht hoog van de toren wil blazen kun je meedoen aan de foto- en filmwedstrijd tijdens de Open Toren Dag. Maak tijdens deze dag originele, mooie of juist grappige foto’s en/of filmpjes en plaats deze op de officiële Open Toren Dag facebookpagina. De deadline hiervoor is op 6 april 2019 om 23:59 uur.

Iedere deelnemer mag maximaal drie foto’s en/of twee filmpjes van maximaal vier minuten aanleveren. Het beeldmateriaal wordt vervolgens door Amsterdamse fotografen Martijn van de Griendt en Jan van Breda beoordeeld. De winnaars ontvangen een leuke prijs waaronder een Albelli-cadeaubon, een Ravensburger puzzel of het boek van fotograaf Peter Elenbaas.

Meer weten over de Open Toren Dag foto- en videowedstrijd? Bekijk hier de officiële Facebookpagina.

Parkeren in Amsterdam-Centrum

Als je met de auto naar Amsterdam komt, is Parking Centrum Oosterdok de perfecte uitvalsbasis tijdens de Open Toren Dag. De parkeergelegenheid ligt vlak naast het Centraal Station en biedt meer dan 1300 beschikbare parkeerplaatsen. Veel deelnemende torens liggen op loopafstand. Ook vertrekken de tram, bus en metro om de hoek om je naar verder gelegen locaties te brengen.

Wanneer je langer dan vijf uur (en korter dan 24 uur) parkeert, wordt er een vast laag dagtarief van slechts 20 euro in rekening gebracht. Wil je vooraf berekenen wat de parkeerkosten zijn? Maak dan gebruik van onze handige online calculator. Deze vind je hier.

Meer informatie over onze voordelige parkeertarieven vind je hier.